Aardgasvrij Kapelle

8 juni j.l. was de SBW, samen met diverse andere bewoners van Kapelle, aanwezig bij een digitale inwonersbijeenkomst van Duurzaam Kapelle met als onderwerp “Aardgasvrij Kapelle”.

Om de klimaatdoelen te halen moeten alle gemeenten in Nederland uiterlijk in 2050 van het aardgas af. Om dat te bereiken gaat de gemeente aan de slag met een Transitievisie Warmte. Dat is een plan waarin per wijk de alternatieven voor aardgas in kaart worden gebracht. Ook wordt gekeken naar de volgorde waarin de wijken dadelijk van het gas af gaan om in 2050 helemaal aardgasvrij te zijn.

De getoonde presentatie van die avond verschijnt binnenkort op de website van de gemeente http://duurzaamkapelle.nl

Daarnaast was er een toelichting van dhr. Van Beek uit Kapelle over het verduurzamen van zijn jaren-30 woning.

Op de website https://energiekzeeland.nl/ kunt u zelf een adviesplan maken om uw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Tip:

Subsidieregeling RRE verlengd tot eind 2021! Als Zeeuwse woningeigenaar kunt u tijdelijk een gratis voucher ter waarde van circa 90 euro aanvragen. De Zeeuwse gemeenten stellen deze voucher ter beschikking om u te helpen bij het verduurzamen van uw woning. Waar u deze voucher voor gebruikt kiest u zelf. Wilt u persoonlijk advies of producten waarmee u uw woning energiezuiniger kunt maken? Alle producten en diensten waar u uit kunt kiezen vindt u op https://www.duurzaambouwloket.nl/zeeland-rre. Deze Regeling Reductie Energiegebruik is verlengd tot het einde van dit jaar.